Kui kunagi esimese suvalise ettejuhtunud retsepti järgi hambapastat tegin ei tahtnud ma seda kibedat soodamaitselist segu väga tihti hammaste pesemiseks kasutada ning üsna pea oli õligi rõveda rääsunud maitsega ning suhu ma seda enam panna ei tahtnud. Vetikate klorella & spirulinaga jäi maitse samuti imelikuks.

Tükk aega ei viitsinud ma enam katsetada ning kasutasin erinevaid öko-flourivabasid hambapastasid, millest enamus on tugeva mündi-või steviamaitsega ja mõned jahuse savimekiga. Stevia maitse vastu mul otseselt midagi ei ole, kuid hambaid pestes ma seda maitset tunda ei taha ning ka toidu sees võiks ta pigem olla ära peidetud.

Kui avastasin sidrunipulbri mõtlesin uuesti hambapasta tegemist proovida ning saingi soovitud tulemuse. Meeldiva tsitrusemaitsega pasta, mis teeb hambad valgeks ning ei jäta suhu rõvedat järelmaitset. Samuti säilib segu eeterliku õli ning sidrunipulbri mõjul värskena ka toatemperatuuril kauem kui vaid mõned nädalad.

Soodat ei tasuks liialt palju hammastepesuks kasutata, sest suurtes kogustes ta pigem lagundab hambaid.

Sidrunipulbrit peaks olema müügil maitseainepoodides või internetis. Kiirelt kuivatatud mahesidruni riivitud koorest peaks seda teoreetiliselt olema võimalik ka ise teha.

Midagi keerulist pasta tegemises ei ole. Oluline on, et maitsetaimed oleksid võimalikult peeneks purustatud. Alustuseks sulata kookosõli ning seejärel lisa ülejäänud ained ning sega korralikult läbi.

VAJA ON:

soodat

kookosõli

eeterliku õli

taimepuru (piparmünti, saialille, sidrunipulbrit, meliss)

aktiivsütt

Hambapasta soodaga

0.5 tl soodat

1 spl kookosõli

2 tilka sidruni eeterliku õli

1 tl peenestatud piparmünti

Hambapasta sidruniga(ilma soodata)

1 spl kookosõli

2 tilka eeterlikku õli

1 purustatud söetabletti

1 tl sidrunipulbrit

Jaga