

Sarnaselt Hippocratesele pidas Hildegard toitumist oluliseks aspektiks parema tervise saavutamise suunas. Üks ravimtaimetundja lemmikvürtse oli seedimistsoodustav, põletikevähendav ning söögiisu tõstev kalganirohi (Alpinia officinarum). Vürtsika ja tsitruselise järelmekiga kalganirohu maitse meenutab veidi ingverit. Juur on pärit Kagu-aasiast, kus seda laialdaldaselt toiduvalmistamisel kasutatakse.
Speltanisu on tavanisu vanem vorm, mis sisaldab rohkem vitamiine ning peaks lihtsamini seeditav olema kui harilik nisu. Gluteenitalumatuse diagnoosiga inimestele seda siiski ei soovitaks. Vaata speltaleiva retsepti siit.
Speltapuder kalganirohuga
VAJA LÄHEB:
200 ml (1 tass) vett
100 ml (1/2) tassi speltahelbeid
1 hakitud õun
2 näpuotsatäit kaneeli
2 näpuotsatäit kalganirohu pulbrit
2 tl vahrtrasiirupit või 4 tl agaavisiirupit
1 spl teelehe seemneid
Kuidas valmistada?
- Põhimõtteliselt on see nagu tavalise pudru tegemine. Sega kõik ained omavahel.
- Lase pudrul 5 minutit podiseda ning sega pidevalt. Tõsta tulelt ja lase kaane all 3-4 minutit haududa.
- Serveeri ja lase hea maitsta!