
Suhkrustatud metskassinaerise õied
Need värvikad õied sobivad erinevate magusate või soola kasutades miks ka mitte soolaste roogade värvikamaks muutmiseks.
VAJA LÄHEB:
Värskeid metskassinaerise kroonlehti
1 spl kristallsuhkrut
240 ml vett
1 spl linaseemneid
pintslit
kuumakindlat anumat
ahjuplaati, küpsetuspaberit
KUIDAS:
-
Vala 1 spl linaseemnetele peale keev vesi ning lase pool tundi seista kuni segu pakseneb ning seemned põhja vajuvad.
-
Pintselda jahtunud segu metskassinaerise kroonlehtedele ning tupsuta seejärel läbi suhkru.
-
Aseta suhkruga kaetud kroonlehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kuivata 15-20 minutit 50 C juures. Kui on pikeseline ilm võib nad ka aknalauale kuivama asetada, kuid sel juhul võtab protsess veidi kauem aega.
-
Kasuta kuivanud kroonlehti kaunistuseks küpsetiste ning muude magustoitude juures.
Linaseemne-muffinid metskassinaerise õitega
1 spl linasemmneid(suhkrustatud õitest üle jäänud)
1 tl soodat
240 g speltajahu
240 ml vett (suhkrustatud õite jaoks kasutatud linaseemnetega koos) (1 cup)
170 g suhkrut
1 tl kurkumat
1 tl muskaatpähkli pulbrit
vahukoort + suhkrustatud metskassinaerise(Malva sylvesteris) õisi
Sega kõik kuivad koostisosad ning seejärel lisa vesi koos linaseemnetega, mis suhkrustatud õite tegemisest üle jäid. Küpseta 175 C juures 30 minutit. Lase muffinitel jahtuda ning kaunista vahukoore ja suhkrustatud metskassinaerise õitega.