Kuldpruunid täidlased lusikapannkoogid vaarika-või mõne muu omatehtud moosiga on mulle lapsepõlvest meelde jäänud kui üks neist toitudest, mida tehti siis kui eriti muud kodus või vanavanemate juures süüa ei olnud ning kapinurgas hapupiima ja veidi jahu ikka leidus. Keefir joodi tavaliselt niisama ära ning seepärast oli hapupiim pannkoogide valmistamise juures eelistatud.

_MG_0222_web.jpg

Taimsed keefiriga pannkoogid on valmistatud kookoskeefiriga, mida pole üldse keeruline ise teha. Tuleb ainult paar päeva kannatust varuda ning hapnevat jooki mitte kapinurka unustada. Vaata retsepti siit.

2le

Koostisained:

400 ml kookoskeefiri (vaata retsepti siit)

6 kuhjaga spl( ca100 g) tatrajahu

1 spl vegan muna asendajat või linaseemnejahu või kartulitärklist või maisitärklist

1/2 tl soola

 

Kuidas valmistada?

1. Sega kuivad koostisained.

2. Lisa jahule aeglaselt vispliga segades keefir.

3. Lase segul 5 min seista.

4. Vala lusikaga pannile.

5. Prae rohkes õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

6. Serveeri värskete marjadega või lemmik moosiga.