Üks rammus piimasupp hooajaliste aedviljadega on minu meelest üks neist toitudest ilma milleta suvi ei ole täiuslik. Patta võib panna peaaegu kõik värske, mida aiast leiab. Igasugused köögivilja-ürdi-piima kombinatsioonid maitsevad hästi, sest värskelt korjatud toidul on alati suurepärane mekk. Muideks, seda rooga on hea süüa nii soojalt kui ka külmalt ning tavaliselt on supp järgmisel päeval veel parema maitsega.

Koostisained:

2le

Aeg: 20 min

1 L kaerapiima

125 ml taimset koort( nt Oatly cream oat )

3 keskmist porgandit(kartuleid, aedube jne)

1,5 tl soola

näpuotsaga musta pipart

15 kauna herneid(ca 100 g )

peotäis värsket peterselli, tilli, basiilikut

peotäis rohelist sibulat

1 tl maitsepärmi

_MG_0184.jpg

Kuidas valmistada?

  1. Kõigepealt haki porgandid( ja kartulid, aedoad) ja rohelised sibulapealsed.

  2. Vala piim potti ja lisa porgandid(ja kartulid, aedoad), herned ning roheline sibul. Hauta 10-15 min.

  3. Haki maitsetaimed ning lisa potti. Samuti vala sisse sool ja pipar.

  4. Tõsta pott tulelt ning lisa koor ja pärmihelbed.