Töötlemismeetod annab rohelisele ja mustale teele annab iseloomulikult meeldiva maitse ja lõhna. Peamiseks faktoriks on viis kuidas teelehti fermenteeritakse. Kõigile aga koffeiini sisaldavad või kaugelt importitud teed ei sobi. Kui tavaline vaarikalehtedest jook liiga igav ja tavaline tundub on võimalik katsetada nende hapendama, misläbi omandavad lehed magushapuka tugeva aroomi ja maitse.

VAJA LÄHEB: klaaspurki, kilekotti, vaarika lehti

  1. Korja vaarikalehti ning puhasta sodist ja putukatest, kuid ära pese, sest puidu uhud ka head mikroorganismid, kes fermenteerimisprotsessi käivitumiseks vajalikud on lehtedelt maha.
  2. Pane lehed purki ning pressi tihkelt alla. Sulge kaas ning keeratava kaane puhul ära seda täiesti kinni keera.
  1. Pane purk lisaks ka kilekotti, et purk võimalikult soe oleks, et hapendamine kiiremini pihta hakkaks.
  2. Aseta purk koos kilekotiga sooja kohta ning hoia seal 12-48 tundi. Jälgi, et lehtedele ei oleks hallitust tekkimas.

_MG_5261web

  1. Lehed on valmis, kui on khakiroheliseks tõmbunud ning lõhnavad magusalt ja täidlaselt.  Ei tohi olla ebameeldivat lõhna ega hallitust seal ka näha.
  2. Pane lehed kuivama ning säilita õhukindlas anumas. Tee valmistamiseks kasuta 1.5 teelusikatäit kuivatatud lehti 1 tassi kohta. Kalla peale keev vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Naudi jooki kuumalt või jääteena.

Vaata videot siit: