Nõges kasvab kõikjal külluses ning teda on keeruline mõne teise looduses kasvava taimega segi ajada. Taim sisaldab mitmeid olulisi vitamiine ja mineraalaineid. Lehti on parim korjata kevadel või suve alguses, mil nõges veel ei õitse.

VAJA LÄHEB

Kummikindaid
Kääre
Kaussi
Taldrikut

300-400 g nõgeseid
1 tl soola
1 tl suitsupaprika pulbrit
3 spl õli(kes rasvasemaid tahab lisab veel juurde)

VALMISTAMINE

1.Eemalda lehed vartest. Kasuta kindlasti kummikindaid.

  1. Seda kokku maitseained ja õli ning mulju lehti hoolikalt valminud segu sees.
  2. Küpseta 20-30 min 140 °C juures.

Nõgesekrõpsud on mõnusad niisama näksimiseks, kuid sobivad ka purgis säilitamiseks, sest siis saab neid kasutada toidu peale raputamiseks või näiteks pastatoitude lisandina.